tiistai 18. lokakuuta 2011

Onnistujan ja epäonnistujan ero!

Olen useasti erään ystäväni kanssa sparrannut asiasta. Miksi joku onnistuu liiketoiminnassaan? Miksi toinen epäonnistuu? Löytäisimmekö esimerkiksi 2-3 selkeää samaa tekijää, jotka toimialasta riippumatta takaisivat onnistumisen?

Onnistujia kun lähdetään analysoimaan niin löydetään monia syitä: innovatiivisuus, kyky ajatella taloudellisesti, organisointikyky, paineensietokyky, sinnikkyys jne., syitä voidaan löytää lukemattomia. Epäonnistujan kohdalla vastaavia asioita voidaan luetella ihan yhtä paljon. Mutta vain lisäämällä ominaisuuden eteen EI-sana.

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Onnistuja on epäonnistunut huomattavasti useampia kertoja kuin epäonnistuja. Onnistuja ei vain jää epäonnistuessaan syyttelemään muita tai masennu. Hän pysähtyy hetkeksi, kiroaa, analysoi, nukkuu yön yli ja aamulla taas jatkaa matkaa kohti uusia tavoitteita.

Rocky Balboan sanoin:

"But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward."

1 kommentti:

  1. Viimeisimpien tutkimusten mukaan onnistuvat yrittäjät myös yliarvioivat kykynsä. Itseasiassa huippu-urheilijat tekevät yliarviointia täysin tietoisesti. Oman onnistumisen yliarviointi johtaa useammin onnistumiseen kuin realistisella tasolla liikkuminen.
    Yritä enemmän - saat enemmän!

    VastaaPoista